Urheilu on tunteita!

tiistai 18. joulukuuta 2018

Rinttileirillä

Viikonloppuna olin pitkästä aikaa maajoukkueleirillä.
Tampereen sprinttipyhätössä kutkuteltiin sprinttiaivoja kolmen erilaisen treenin avulla. Lauantaina aamupäivällä koneita käynnisteltiin normisprintillä, joka päättyi microsprinttiin, jossa kartan mittakaava vaihtui lennosta 1:4000 -> 1:2000, ja kyllä aivot joutu pienen spurtin ottaan, että ne pääsi muuttuneeseen mittakaavaan sisälle. Iltapäivällä vedeltiin pimeässä yöparisprinttiviestiä, oli mielenkiintoista!
Knock-out karsinta
Leirin helmi oli säästetty sunnuntaille: knock-out sprinttiä. Alkuunsa otettiin löysät pois karsinnan merkeissä. Ja kun naiset oli saatu jaettua ryhmiinsä semifinaalia varten alettiin otattaan nainen naista vastaan, mukavaa säksätystä ja otatusta Massunmäen korkeuserojakin sisältäneessä korttelissa. Semifinaalissa selviydyin erässäni toisena maaliin ja pääsin päättämään sprinttailut A-finaaliin. A-finaalissa kolme nuorempaa neitiä näytti vauhdikkaampaa menoa, mutta ai että mä nautin isosti kun sai kisata!
Semifinaali
Knock-out sprintti varmasti jakaa mielipiteitä. Ollaan niin kaukana siitä perinteisestä suunnistuksesta, jossa yksin ryskätään pitkin mehtiä. Knock-outin finaaleissa samaan aikaan matkaan lähtee kuusi suunnistajaa ja suunnistustaitoja mitellään monimuotoisella kaupunkialueella ja tärkeässä roolissa on oikeat reitinvalinnat nopeasti tehtynä, nopea kroppa ja ei tuosta taktisesta pelisilmästäkään haittaa ole.
 

A-finaali











Oma sprinttityöskentely parani huomattavasti viikonlopun aikana ja erityisen mukavaa oli huomata ettei ne taidot ole mihinkään kadonnut vaikka edellisistä kovista sprinteistä on aikaa yli vuosi. Toki hiottavaa riittää. Isot fiilikset sain myös siitä kun pystyin juoksemaan ihan täysillä ja pääsin jopa pitkästä aikaa kokeilemaan maksimille menoa. Viikonlopun iloista joutuu nyt pari päivää "makseleen velkoja", pohkeet on KIPEET! : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti