Urheilu on tunteita!

torstai 14. marraskuuta 2019

JRV 70-vuotta!

Jämsän Retki-Veikot on nyt 70-vuotias. JRV eli seura joka on minut kasvattanut ja kesyttänyt suunnistuksen maailmaan, ruokkinut ja ravinnut rastilippujen metsästykseen, opettanut ja ohjannut oikeille reitinvalinnoille, mahdollistanut menestyksen maailmalla. Mitä ja mikä JRV oikeasti on?

Mielestäni JRV on iso joukko erilaisia ihmisiä, ihania seuraihmisiä! Jokaisella meistä on omat tantereet joilta ponnistamme rastien metsästykseen, sekä omat tavoitteemme ja intohimomme miksi niitä rasteja metsästämme. Yhdistävänä tekijänä meillä on puna-musta-valkoiset seuravärit sekä iloinen mieli. JRV on seura jossa minun on helppo hengittää ja olla oma (välillä räiskyväkin) ihteni. Sitä JRV on mulle ollut jo 30 vuotta ja uskoisin, että tulee aina olemaankin hamaan tappiin asti.
JRV on siis 70-vuotta eli mukavasti "eläkeiässä". Usein sanotaan, että eläkeläisillä riittää puuhaa ja hoppua. Tämä pätee myös seuraan, ohjattuja harjoituksia riittää lähes jokaiselle viikonpäivälle, ja mikäs siinä on treenatessa mukavalla porukalla.


Viime perjantaina juhlistimme yli 150 kartanpyörittäjän kanssa seuraamme samassa paikassa, jossa seuramme perustettiin vuonna 1949 eli Jämsänkosken Ilveslinnassa. Juhlat oli hersyvän hauskan makoisat. Välillä oli kyynel silmäkulmassa herkistymisestä ja välillä posket naurusta kipeänä. Suunnistusvuosieni aikana on tapahtunut monenlaista. Vanha Venlatiimimme (Maaret Rantanen, Mia Taini, Tia Tarkiainen, Laura Joensuu (ja mä katsomon puolella)) esiintyi pitkästä aikaa, siinä naisten laulua kuunnellessa kerkesi mielessä käydä monia kokemuksia, joita yhdessä 2000-luvun alkupuolella koimme. Hetken päästä olin palkittavana tämän vuoden Venlojen viestin saavutuksestamme yhdessä joukkueeni (Inka Nurminen, Hilla Pitkänen, Mikaela Karjalainen) kanssa, sillä hetkellä tunsin suurta kiitollisuutta tiimi- ja joukkuekavereitani, seuraani ja seuraväkeä kohtaan, niin paljon olen elämyksiä saanut kokea. Lavalle kanssamme nousi myös tämän vuoden Nuorten Jukolan voittajajoukkue. Rehellisyyden nimissä täytyy kyllä myöntää, että mielessä kävi se kuka ei kuulu joukkoon, olinhan muita vähintään puolet vanhempi. Mutta minkäs teet ja saa nähdä käykö toteen Suomen parhaan kooMikko, lähes seurakaverini Mikko Vaismaan showsaan mainitsema letkautus, että seuraavan 70-vuoden päästä Merja se urheilee edelleen maajoukkueessa. Tiedä sitten sanoiko hyvällä vai pahalla. Heh heh! :)

Alla muutamia Kurosen Tommin ottamia kuvia juhlista.
Juhlallisuudet aloitettiin lyhyellä näytelmällä, jossa palattiin
vuoden 1949 suunnistuksen erikoisseuran perustamiskokoukseen.

Illan aikana saimme nauttia monenlaisista musiikkiesityksistä,
tässä vuorossa seuramme nuorisoa.
Nostalgiaa vanhojen seuravaatteiden kera.

Nauru pidentää ikää-Kiitos Mikko Vaismaa lisävuosista!
JRV:n junioreita ja kaksi senioria.


1 kommentti:

  1. Mukavat juhlat ja kiva nähdä, että seurahenkiperinne elää ja voi hyvin!

    VastaaPoista